ΡΑΓΙΑΣ. ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ 1821

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9786180139891
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #62880 | ημερομηνία: 2022-01-06
Amalia@Ch. | 12 κριτικές

Ραγιάς

Κάθε βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου για μένα(κι όχι μόνο) αποτελεί εγγύηση. Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρω εκ των προτέρων ότι εμπεριέχει πολλή δουλειά, μελέτη, έρευνα, γνώσεις και αστείρευτο ταλέντο. Ο συγγραφέας καταφέρνει πάντα να σε μεταφέρει 100% στην εποχή που διαδραματιζεται η ιστορία του. Μέσα από την καθημερινότητα και την αποδόμηση των γεγονότων σε κάνει να σκεφτείς και να κατανοήσεις, όσο αυτό είναι δυνατόν, την πραγματικότητα του τότε. Δεν εξωραΐζει καταστάσεις και πρόσωπα. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι απολαυστική, οι περιγραφές του γλαφυρές, η ιστορία του Αγγελή όμως δεν με συνεπήρε όπως προηγούμενοι ήρωες του συγγραφέα . Το συγκεκριμένο βιβλίο λίγο με κούρασε (ας μου επιτραπεί η λέξη) από τις πολλές ημερομηνίες και μετακινήσεις των ηρώων στην επαναστατημένη Ελλάδα του Μοριά και της Ρούμελης . Φυσικά κατανοώ ότι έτσι ήταν η ζωή των αγωνιστών εκείνη την εποχή από μέρος σε μέρος, από χωριό σε χωριό ώστε να κρύβονται και να βρίσκονται εκεί όπου η πατρίδα τους καλούσε. Φόρος τιμής για όλους αυτούς που συνέβαλλαν για την ελευθερία είτε ήταν καπεταναίοι, αρχηγοί είτε απλοί άνθρωποι.

ID #57671 | ημερομηνία: 2021-09-07
Κωνσταντίνα Μου | 4 κριτικές

Σε κάνει να πιστεύεις ότι ζεις το ‘21

Ένα ακόμα εκπληκτικό, ιστορικό μυθιστόρημα από τον Καλπούζο. Ο συγγραφέας πρέπει να έχει χρονομηχανή και να ταξιδεύει κάθε φορά σε άλλη εποχή για να μπορεί να γράφει με τέτοια λεπτομέρεια ιστορίες από την κάθε εποχή. Το συγκεκριμένο σε κάνει να πιστεύεις ότι έζησε το 1821 και το διηγείται…Για όποιον όμως δεν ξέρει αρκετή ιστορία μπορεί να γίνει κουραστικό από τις αναφορές σε μάχες κ ονόματα…

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (173)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (153)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (129)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (74)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία