Το μήνυμα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.4

Κριτικές

7

Συγγραφέας Sigurdardóttir Yrsa
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180315332
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #57060 | ημερομηνία: 2021-08-29
Γιώργος Γαλούσης | 68 κριτικές

Πολύ καλό!

Εξαιρετική ακόμη μία φορά η συγγραφέας με ένα βιβλίο που σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς βέβαια να έχει καταιγιστικό ρυθμό. Επίσης, σ' αυτό το βιβλίο μένει περισσότερο προσηλωμένη στην ιστορία χωρίς να ξεφεύγει σε δευτερεύουσες ιστορίες των κεντρικών χαρακτήρων. Σίγουρα αξίζει να το διαβάσει κάποιος και συνολικά όλη η σειρά είναι πολύ καλή.

ID #54733 | ημερομηνία: 2021-07-13
Xrisa Vasiliou | 52 κριτικές

Καθηλωτικό

Καθηλωτική η Yrsa, σε κάθε της βιβλίο γίνεται καλύτερη! Σε κρατάει σε αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος, γρήγορη πλοκή, χαρακτήρες που σε κερδίζουν και ανατροπή μέχρι την τελευταία σελίδα κυριολεκτικά!

ID #40537 | ημερομηνία: 2020-10-06
Μελίνα Μουρούζη | 27 κριτικές

Ανατρεπτικό

Πρωτο βιβλίο από τη συγκεκριμένη συγγραφέα. Είναι πολύ ωραία γραμμένο, δεν ειναι κουραστικό. Μου άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα διαβάσω κι αλλα δικά της

ID #39629 | ημερομηνία: 2020-10-03
selefa | 49 κριτικές

Ενδιαφέρουμα πλοκή

Η πρώτη επαφή με την Yrsa. Μου αρεσε αρκετά αν και από ο,τι καταλαβαίνω δεν είναι και τόσο αγαπητό από τους φαν της συγγραφέως.

ID #16325 | ημερομηνία: 2020-07-11
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

-

Μετά το DNA το μήνυμα είναι λίγο πιο αργό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητο. Ο Χούλνταρ με τη βοήθεια της Φρέγιας προσπαθεί να καταλάβει την ψυχοσύνθεση του παιδιού που έγραψε το μήνυμα. Αν ξεπεράσουμε τις πολλές αναφορές στην αισθηματική ζωή του Χούλνταρ το βιβλίο σε κάνει να θες να τι θα γίνει παρακάτω. Και πως συνδέονται μεταξύ τους τα γεγονότα.

ID #10315 | ημερομηνία: 2020-07-08
Δήμητρα Μακαριάν | 42 κριτικές

Το μήνυμα

Πολύ καλό βιβλίο και αναπάντεχο το τέλος του. Αξίζει να διαβάσετε κάτι διαφορετικό γιατί είμαι σίγουρη ότι το τέλος του δεν θα το περιμένετε.

ID #1153 | ημερομηνία: 2020-06-03
Bookreviewsgr | 67 κριτικές

Ένα αστυνομικό χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές

Δεύτερο βιβλίο της Yrsa Sigurdardottir που διαβάζω και ακόμα να καταλάβω γιατί εκθιάζεται τόσο. Η ιστορία είναι χιλιοειπωμένη και προβλέψιμη, κυλάει απίστευτα αργά και δεν έχει καθόλου εντάσεις. Κάνοντας αυτές τις παρατηρήσεις όμως, με έβαλε σε σκέψεις. Έχουμε εκτεθεί τόσο πολύ σε αποτρόπαια και απεχθή εγκλήματα μέσω της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, αλλά και της πραγματικότητας, που πλέον ούτε μια υπόθεση σαν αυτή δε μας κάνει αίσθηση. Αυτό από μόνο του είναι ανατριχιαστικό. Αν μη τι άλλο λοιπόν, μέσα από τα βιβλία της Sigurdardottir μπορούμε να συγκρίνουμε κουλτούρες και τρόπους ζωής. Εντύπωση μου έχει κάνει, από το προηγούμενο βιβλίο της ακόμα, το γεγονός ότι η αστυνομία του Ρέικιαβικ δεν οπλοφορεί. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο ασυνήθιστοι πρέπει να είναι οι Ισλανδοί, όχι μόνο σε βίαια εγκλήματα, σαν αυτά που περιγράφονται στο Μήνυμα, αλλά ακόμα και σε μικρότερου βαθμού εγκλήματα, όπως οι επιθέσεις και οι κλοπές. Όσον αφορά τους χαρακτήρες της, θεωρώ ότι η Φρέιγια αδικείται. Απ' τη στιγμή που η σειρά λέγεται Children's house, θα περίμενα να είχε στηρίξει τα βιβλία πάνω της και όχι να υπάρχει μόνο για να είναι το ερωτικό ενδιαφέρον του Χούλνταρ. Περάσαμε ένα ολόκληρο βιβλίο να προσπαθεί, και καλά, ο Χούλνταρ να της δείξει ότι τη βλέπει σαν κάτι παραπάνω από τη σχέση της μιας βραδιάς και να αποτυγχάνει παταγωδώς επανειλημμένα. Ελπίζω στο επόμενο βιβλίο να τον στείλουν σε κάνα γραφείο στο υπόγειο να ταξινομεί αποδεικτικά στοιχεία. Όπως καταλαβαίνετε δεν τον έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση, όχι μόνο ως άντρα αλλά και ως αστυνομικό. Αν και οφείλω να τον παραδεχτώ για μια του κίνηση στο τέλος του βιβλίου. Και μιας που αναφέρθηκα στο τέλος του βιβλίου, οι δύο τελευταίες σελίδες κρύβουν τη μόνη έκπληξη όλου του βιβλίου. Θα συνεχίσω πάντως να διαβάζω τα βιβλία της Sigurdardottir, πρώτον γιατί με ταξιδεύουν πίσω στην Ισλανδία και δεύτερον γιατί ελπίζω ότι οι επόμενες υποθέσεις θα είναι πιο ενδιαφέρουσες.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (291)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (230)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (151)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (143)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (129)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία