Βαλκανική Τριλογία (Η μεγάλη τύχη // Η κατεστραμμένη πόλη // Ήρωες και φίλοι)

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.0

Κριτικές

6

Συγγραφέας Manning Olivia
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180316988
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #47740 | ημερομηνία: 2021-03-08
akantareads | 62 κριτικές

Υπέροχο!

Είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, το οποίο με εντυπωσίασε πάρα πολύ. Γίνεται αναφορά σε έναν έρωτα μεγάλο, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο Β παγκόσμιο πόλεμο. Το διάβασα το καλοκαίρι και το αγάπησα.

ID #36648 | ημερομηνία: 2020-09-15
On_my_bookself | 27 κριτικές

Βαλκανική τριλογία

Η Βαλκανική τριλογία είναι ένα μυθιστόρημα που το χαρακτηρίζουν κοινωνικό και εγώ θα προσθέσω ίσως θα μπορούσε να είναι και ιστορικό. Η συγγραφέας καταφέρνει με την πένα της να αποτυπώσει την κοινωνική ζωή των ηρώων της προσφέροντας συνάμα στον αναγνώστη απαραίτητα ιστορικά στοιχεία που καλύπτουν την περίοδο που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Η Manning ξεκινώντας με το ταξίδι ενός νεαρού νιόπαντρου ζευγαριού, του Γκάι και της Χάριετ, καταγράφει την καθημερινότητά τους, δίνοντας έμφαση στην προσωπικότητά τους. Εικόνες περνούν από τις χώρες που βρίσκονται, ξεχωρίζοντας αυτές της Ελλάδας! Το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι ότι βασίζεται στην ζωή της συγγραφέα, καθώς πολλά γεγονότα που αναφέρονται έχουν λάβει χώρα στην πραγματική ζωή της Manning. Ένα βιβλίο που αγάπησα καθώς ανήκω στους αναγνώστες που δεν δίνει τόσο έμφαση στην πλοκή αλλά στους χαρακτήρες και σε αυτή τη τριλογία η συγγραφέας σκιαγραφεί αριστοτεχνικά όλους τους ήρωές της από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους δευτερεύοντες. Θα ενθαρρύνω τους αναγνώστες που αγαπούν το στοιχείο αυτό να το διαβάσουν, ενώ όσοι επιθυμούν δράση να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες. Ένα βιβλίο που ξεχώρισα αυτό το καλοκαίρι.

ID #31525 | ημερομηνία: 2020-08-15
Σαμαράς Ανδρέας | 581 κριτικές

Η συγγραφέας αποτυπώνει στο βιβλίο στιγμές από τη ζωή της

Η Βαλκανική τριλογία είναι ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην περίοδο του πολέμου και στις χώρες που διαδραματίζονται τα γεγονότα, προσφέροντας διεισδυτικότητα στις σκηνές που διαδραματίζονται.

ID #24019 | ημερομηνία: 2020-07-17
Ντόκου Μαργαρίτα | 50 κριτικές

Βαλκανική Τριλογλια

Ένα μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο. Πραγματεύεται την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

ID #12474 | ημερομηνία: 2020-07-09
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Εξαιρετικό

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που παντρεύει τον έρωτα και τον πόλεμο. Αναφερόμενο σε έναν έρωτα που κατάφερε να επιβιώσει στο Β παγκόσμιο πόλεμο. Σίγουρα να το διαβάσεις!

ID #11176 | ημερομηνία: 2020-07-08
Δημήτρης Κ | 35 κριτικές

Βαλκανική τριλογία

Στην τριλογία της Olivia Manning, o Γκάι και η Χάριετ, ένα νιόπαντρο ζευγάρι Άγγλων, καταφθάνουν στο Βουκουρέστι.Η βαλκανική τριλογία, επανακυκλοφορεί μετά από δεκαετίες σε ένα ενιαίο βιβλίο, που δεν αποτυπώνει απλά την ιστορία ενός γάμου αλλά και την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η γραφή της μπορεί να θεωρηθεί παλιομοδίτικη, δεν παύει όμως να είναι ένα αξιανάγνωστο βιβλίο και ιστορικό ντοκουμέντο.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία