Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

6.8

Κριτικές

4

Συγγραφέας Márquez Gabriel García
ISBN 9789601409818
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #47729 | ημερομηνία: 2021-03-07
akantareads | 62 κριτικές

Ο έρωτας σε κάθε ηλικία

Δεν θα έλεγε πώς αγγίζει σε αξία τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα. ''Τη χρονιά που έκλεινα τα ενενήντα χρόνια μου θέλησα να κάνω δώρο στον εαυτό μου μια νύχτα τρελού έρωτα με μια έφηβη παρθένα. Θυμήθηκα τη Ρόζα Καμπάρκας, ιδιοκτήτρια ενός παράνομου οίκου ανοχής, η οποία συνήθως ειδοποιούσε τους καλούς πελάτες της όταν είχε κάποια άβγαλτη διαθέσιμη. Ποτέ δεν είχα υποκύψει σ' εκείνον ή σε κάποιον άλλο από τους πολλούς αισχρούς πειρασμούς της, αλλά αυτή δεν πίστευε στην αγνότητα των αρχών μου. "Ακόμα και η ηθική είναι υπόθεση χρόνου", έλεγε μ' ένα μοχθηρό χαμόγελο, "θα το δεις". Ένας ηλικιωμένος δημοσιογράφος αποφασίζει να γιορτάσει τα ενενηκοστά γενέθλιά του με μεγαλειώδη τρόπο, δίνοντας στον εαυτό του ένα δώρο που θα τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι ακόμα ζωντανός, μία νεαρή παρθένα. Όταν τη συναντά σε έναν οίκο ανοχής, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο χείλος του θανάτου, όχι από γηρατειά αλλά από έρωτα. Aυτό το συγκινητικό νέο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, γραμμένο με το απαράμιλλο στιλ ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας, αποτελεί έναν ύμνο προς τον έρωτα''.

ID #5752 | ημερομηνία: 2020-06-29
Petrosar | 213 κριτικές

Το περίμενα καλύτερο

Ο Μάρκες είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και γι αυτό η αξιολόγηση είναι κάπως αυστηρή. Με θέμα του τον έρωτα και την μοναξιά, το βιβλίο είναι κατώτερο του αναμενομένου. Ο Μάρκες βέβαια όπως πάντα σε βάζει για τα καλά στο πετσί του ήρωα και σε κάνει να ζεις τα συναισθήματά του αλλά έχοντας διαβάσει τα "100 χρόνια μοναξιά", "έρωτας στα χρόνια της χολέρας" ακόμα και του αυτοβιογραφικού "ζω για να τη διηγούμαι", περίμενα περισσότερα.

ID #3498 | ημερομηνία: 2020-06-10
Εβελίνα Κατραδάκη | 163 κριτικές

Μια ιστορία για τον έρωτα της κάθε ηλικίας

Όταν ένας άντρας ενενήντα χρονών αποφασίζει να γευτεί τον αγοραίο έρωτα! Ένας ύμνος για την αγάπη της κάθε ηλικίας!

ID #199 | ημερομηνία: 2019-11-23
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Ύμνος στον έρωτα

Τη χρονιά που έκλεινα τα ενενήντα χρόνια μου θέλησα να κάνω δώρο στον εαυτό μου μια νύχτα τρελού έρωτα με μια έφηβη παρθένα. Θυμήθηκα τη Ρόζα Καμπάρκας, ιδιοκτήτρια ενός παράνομου οίκου ανοχής, η οποία συνήθως ειδοποιούσε τους καλούς πελάτες της όταν είχε κάποια άβγαλτη διαθέσιμη. Ποτέ δεν είχα υποκύψει σ' εκείνον ή σε κάποιον άλλο από τους πολλούς αισχρούς πειρασμούς της, αλλά αυτή δεν πίστευε στην αγνότητα των αρχών μου. "Ακόμα και η ηθική είναι υπόθεση χρόνου", έλεγε μ' ένα μοχθηρό χαμόγελο, "θα το δεις". Ένας ύμνος για τον έρωτα που δεν σταματά να σε επισκέπτεται σε όποια ηλικία κι αν είσαι.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία