Περιπολία για τζίνι στη Μοβ Γραμμή

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Anappara Deepa
ISBN 9789601689906
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #54359 | ημερομηνία: 2021-06-29
Maria | 46 κριτικές

Δύσκολο

Σκληρό. Και λίγο τρυφερό. Και πολύ παραστατικό, με έντονη την αποφορά των ηθών μιας κοινωνίας που χτίζει τοίχους εκεί που δεν μπορεί να χτίσει σπίτια, ισότητα, σχολεία,. νοσοκομεία. αν δεν το βλέπεις, τότε ίσως και να μην υπάρχει.

ID #49076 | ημερομηνία: 2021-03-23
Book2chance | 122 κριτικές

Ανατρεπτικό

Βουτιά σε έναν κόσμο εξαθλίωσης όπου τη διαφορά ανάμεσα σε προνομιούχους και "παριές"την καθορίζει το από ποια μεριά του τοίχου έχεις γεννηθεί... Το βιβλίο το ξεκίνησα έχοντας την εντύπωση, επηρεαζόμενη κ από τον τίτλο ,ότι θα έχει ένα μαγικό στοιχείο μέσα στις γραμμές του, αντιθέτως το βιβλίο είναι άκρως ρεαλιστικό και σκληρό αλλά με ένα χιουμοριστικό τρόπο ταυτόχρονα. Βυθιζόμενη στο βιβλίο έπιασα το στομάχι μου να γίνεται κόμπος από τις παραστατικές περιγραφές της καθημερινότητας των παιδιών στις παραγκουπολεις της Ινδίας. Η συγγραφέας θίγει ένα μεγάλο ζήτημα-πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ινδική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την εξαφάνιση ανήλικων παιδιών .Αυτή την ιστορία μας την παρουσιάζει μέσα από τα αθώα μάτια του 9χρονου Τζάι και την προσπάθεια αυτού και των φίλων του να βρουν τους εξαφανισμένους συμμαθητές τους μιμούμενοι τους ντετέκτιβ. Τελικά ίσως η μοίρα σου να είναι προαποφασισμένη αν έχεις γεννηθεί στη λάθος μεριά της πόλης, αυτό αντιλαμβανόμαστε μέσα από όλες αυτές τις περιγραφές, θέλεις να τις πεις μπάστι όπως λέγονται στην Ινδία θέλεις να τις πεις φαβέλες οπως λέγονται στη Βραζιλία ένα είναι το συμπέρασμα...αν γεννηθείς σε αυτή την πλευρά της πόλης η κοινωνία σου έχει γυρίσει την πλάτη ,η αστυνομία δεν σου δίνει φωνή ενώ εσύ συνεχίζεις να βυθίζεσαι μέσα σε ανούσιες θρησκευτικές έριδες.. Σε αυτή την πλευρά της πόλης βλέπεις παιδικά χέρια με ρόζους γύρω από τα δάχτυλα που αποτυπώνουν κάθε κουβά νερού που έχουν κουβαλήσει, κάθε μπλούζα που έχουν πλύνει,κάθε φαγητό που έχουν κάψει, αυτές είναι όμως οι γραμμές της ζωής που σφραγίζουν τη μοίρα τους... που δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν έχουνε την δυνατότητα να την αλλάξουν...

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία