ΣΙΚΕΛΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9789601692845
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #55505 | ημερομηνία: 2021-08-02
Book2chance | 122 κριτικές

Διαβάζεται σε μια μερα

Μέσα από το σικελικό ειδύλλιο μεταφέρθηκα στη Σικελία της δεκαετίας του 50 μία βαθιά οπισθοδρομική εποχή κ ιδιαίτερα στο Ριβοντόρο όπου βρίσκονται οι δύο ήρωες μας, η Κοντσέττα κ ο Λούκα ντε Ματέις και όχι μην προτρέχετε δεν πρόκειται να διαβάσετε για κανένα ειδύλλιο παρά τον παραπλανητικό του τίτλο... θα ξεγυμνωθεί μπροστά στα μάτια σας μία εποχή γεμάτη στερεότυπα που οι άνθρωποι αγωνιούν περισσότερο για το τι θα πει ο κόσμος παρά για το πως θέλουν πραγματικά να ζήσουν. Φτώχεια και δεινά διαμορφώνουν χαρακτήρες. Θα διαβάσετε για γονείς που μέσα από την πειθαρχία κ την βαναυσότητα καθορίζουν τις τύχες των παιδιών τους... Μου θύμισε την εποχή που περιγράφεται κ στο Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή ,τα ίδια στερεότυπα ,οι ίδιες κοινωνικές νόρμες, πατριαρχικές κ βαθιά οπισθοδρομικές κοινωνίες που τρέμουν περισσότερο το να "μη σου βγει το όνομα" παρά το θάνατο. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες είναι η ιταλική μαφία ή αλλιώς η cosa nostra, που δυστυχώς κινεί όλα τα νήματα μέσα από τον φόβο, την τρομοκρατία κ τις δολοφονίες. Γιατί ποιος είπε ότι εκείνη την εποχή οι διαφορές στην Ιταλία λύνονταν με συζήτηση? Θα διαβάσετε όπως είπε και ο ήρωας μας για σικελούς που τους λείπει ο ανδρισμός και το θάρρος αλλά τους περισσεύουν τα νταηλίκια και το θράσος. Οι ήρωες είναι σαν αστέρια που προσπαθούν να φωτίσουν όλη αυτή τη μαυρίλα κ να πάνε κόντρα σε όλα τα κοινωνικά κατεστημένα κάνοντας τη δική τους επανάσταση.Αλλά πόσο φως μπορούν να εκπέμψουν απέναντι σε όλες αυτές τις σκιές που υψώνονται? Επίσης πρέπει να έχετε γερό στομάχι όχι τόσο για τη σκηνή του βιασμού αλλά για τη μετέπειτα αντίδραση των οικείων, θα σας έρθει το αίμα στο κεφάλι ,γιατί ο βιασμός είναι ΒΙΑΣΜΟΣ δεν υπάρχουν ελαφρυντικά ούτε διαβαθμίσεις και ποτέ δεν φταίει το θύμα. Δυστυχώς ακόμα κ αυτό εκείνη την εποχή ήταν διαφορετικό αλλά μήπως τελικά ακόμα κ στις μέρες μας τα πράγματα δεν αλλαξαν???

ID #55065 | ημερομηνία: 2021-07-21
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 154 κριτικές

Σικελικό ειδύλλιο

Πολύ καλό βιβλίο, μου έφερε στο νου το ύφος και το στυλ της Φερράντε. Σκληρότητα και ευαισθησία στο έργο αυτό πήγαιναν χέρι χέρι. Μοναδικοί χαρακτήρες και γραφή που την προσέχεις.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία