Ο ηλίθιος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Dostojevskij Fedor Michajlovic
ISBN 9789603786078
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #61956 | ημερομηνία: 2021-12-10
Παναγιώτης Περιστέρης | 5763 κριτικές

ΑΡΙΣΤΟ

Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ <<ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ>>

ID #45094 | ημερομηνία: 2020-12-29
Malltta | 54 κριτικές

Αριστουργημα!

Ντοστογιέφσκι, ο απόλυτος ψυχογράφος.. Ο Ηλίθιος αφορά τον πρίγκιπα Μίσκιν, ο οποίος βασανισμένος από την επιληψία ήδη από παιδί, επιστρέφει στην Πετρούπολη μετά από χρόνια θεραπείας στην Ελβετία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικά έξυπνο αν και περίεργο, καθώς οι αποφάσεις του μέσα στο έργο χαρακτηρίζονται συχνά από σύγχυση ή απλά επιπολαιότητα.. Φτάνοντας στη πατρίδα ερωτεύεται με οίκτο την Ναστάσια Φιλίπποβνα, λίγο πριν αυτή φύγει από τη πόλη με τον Παρφιόν Ραγκοζιν.. Και ένα θλιβερό ερωτικό τρίγωνο ξεκινά και αποτελεί τον πυρήνα όλου του έργου. Επιφανειακά και μόνο κάνεις βλέπει τη πλοκή. Γιατί αυτό που συνεπαίρνει τον αναγνώστη είναι το βάθος που έχει δώσει ο συγγραφέας σε κάθε έναν από τους πρωταγωνιστές του έργου, από τον χαρακτήρα έως και τις πολιτικές τους απόψεις για μια Ρωσία που αλλάζει.. Δημοσιευμένο το 1868, πολλές πτυχές του είναι πιο σύγχρονες από ποτέ. Το κείμενο περιλαμβάνει περιστασιακά πρόσωπα και καταστάσεις που ο ίδιος ο συγγραφέας βίωσε στη πατρίδα του αλλά και κατά την διαμονή του στην Ευρώπη, εξόριστος σχεδόν από τη Ρωσία.

ID #13912 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Ένα μοναδικό αριστούργημα!

Αν δεν πρότεινα αυτό το βιβλίο σε άλλους θα ήταν μια άρνηση στον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτό γιατί αυτός ο Ρώσος σκοτεινός και βαθύς τύπος πραγματικά ξέρει να γράφει. Και όχι μόνο να γράφει αλλά και να σκιαγραφεί πρόσωπα και ψυχές σε βάθος δυσθεώρητο. Ο πρωταγωνιστής Μισκιν αποτελεί φιγούρα εξωπραγματική σε τέτοιο σημείο που να λογίζεται για ηλίθιος.

ID #13527 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Πολυ καλο!!

Ο ΗΛΙΘΙΟΣ είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά μυθιστορήματα του μεγάλου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, όπου ο Ρώσος συγγραφέας δείχνει όλη του την μαεστρία αναλύοντας σε βάθος την ψυχοσύνθεση των βασανισμένων ηρώων του

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία