Το στρίψιμο της βίδας

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας James Henry
Εκδόσεις Οξύ
ISBN 9789604364039
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #45948 | ημερομηνία: 2021-01-16
akantareads | 62 κριτικές

Κλασικό!

Ο James Henry, κατάφερε να γράψει ένα βιβλίο το 1898, που θα επηρέαζε τόσο το θέατρο όσο και τον κινηματογράφο, μέχρι και τις μέρες μας. Διαβάζοντας το βιβλίο του James Henry, αμέσως το μυαλό σου πηγαίνει σε τρομακτικά βιβλία που είχες διαβάσει ή σε ταινίες που είχες δει, αφού το βιβλίο αυτό έχει όλα τα στοιχεία αυτού του είδους για να σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Φαντάσου ένα σπίτι στην εξοχή, δύο ορφανά παιδιά που την επιμέλεια την έχει ο θείος τους, τον οποίο όμως ποτέ δεν συναντάμε, μια γκουβερνάντα μέσα από την οποία προσπαθούμε να μαντέψουμε αν όλα αυτά τα τρομακτικά πράγματα που συμβαίνουν και οι συναντήσεις με τα φαντάσματα γίνονται στην πραγματικότητα ή είναι μόνο στο μυαλό της. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η νεαρή γκουβερνάντα βλέπει δύο φιγούρες οι οποίες δεν είναι πλέον στην ζωή, την προηγούμενη γκουβερνάντα την Τζέσελ και τον πρώην υπηρέτη τον Πίτερ Κουίντ. Ο James Henry, καταφέρνει και παίζει με το μυαλό του αναγνώστη ανάμεσα στην λογική και την ψευδαίσθηση. Κάνει ένα αριστουργηματικό παιχνίδι και διαβάζοντάς το αρχίζεις και γίνεσαι μέρος της ιστορίας. Θα μείνω λίγο στην χρήση του λογού, πραγματικά εξαιρετική, συμπυκνωμένος λόγος, έξοχος, με νόημα αλλά σε αρκετά σημεία γίνεται δυσνόητος και ίσως αυτό δυσκολέψει λίγο τον αναγνώστη. Μαγικό είναι πως τελειώνοντας το βιβλίο ο κάθε αναγνώστης μπορεί να δώσει την δική του απάντηση για το τι έγινε τελικά! Είναι ένα απολαυστικό ταξίδι, τρομακτικό και με πολλές διαφορετικές ερμηνείες! Το σίγουρο είναι πως ελάχιστες φορές θα το αφήσεις από το χέρι σου, αφού κάθε φορά που γυρίζεις την σελίδα σε ξαφνιάζει και ανυπομονείς για την επόμενη ”σκηνή”.

ID #36749 | ημερομηνία: 2020-09-17
Μαρία Τσουκανά | 18 κριτικές

Κλασικό, αλλά ως εκεί

Ένα βιβλιαράκι μόλις 180 σελίδων, που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αν και είναι υποβλητικό και καλογραμμένο, προσωπικά με κούρασε, καθώς ένιωσα ότι ο συγγραφέας επαναλαμβανόταν, χωρίς να λέει τίποτα το ουσιώδες. Θεωρείται, βέβαια, ταμπού να κατακρίνει κάποιος τις μορφές της κλασικής λογοτεχνίας, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Ο αναγνώστης αμφιβάλλει διαρκώς για το αν τα φαντάσματα υπάρχουν ή αν βρίσκονται μονάχα στο μυαλό της νεαρής γκουβερνάντας και το τέλος είναι ενδιαφέρον και απρόσμενο, αλλά η ιστορία δεν είναι ούτε ιδιαίτερα πρωτότυπη ούτε ιδιαίτερα τρομακτική.

ID #13652 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικο

Βαθιά υπαινικτικό, υποβλητικό, ατμοσφαιρικό και πολύ τρομακτικό.

ID #12135 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Ένα μοναδικό αριστούργημα!

Μια νουβέλα που αντικατοπτρίζει επάξια την εποχή της, αλλά που διαθέτει, τελικά, και διαχρονικότητα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (137)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (122)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (101)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία