Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Sessi Frediano
Εκδόσεις Καλέντης
ISBN 9789605940096
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #63158 | ημερομηνία: 2022-02-03
Stasa Kookbook | 24 κριτικές

Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς

1940... Η Ελίζα ζει στη Βιέννη με την οικογένειά της, όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί στη Βαρσοβία, όπου οι Ναζί απομονώνουν τους Εβραίους σε γκέτο, και στη συνέχεια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Από τις σελίδες του ημερολογίου της περνούν τα γεγονότα της θηριωδίας που στιγμάτισε την ιστορία της ανθρωπότητας, Το ημερολόγιο ενός κοριτσιού που επέζησε από το Άουσβιτς είναι η ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Καθώς η αφήγηση εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους, ο αναγνώστης γνωρίζει πως τελικά η Ελίζα επέζησε, γεγονός που καταφέρνει να διατηρήσει μέσα του την ελπίδα και την αισιοδοξία πως κάθε τι, όσο σκληρό και απάνθρωπο κι αν είναι, θα λάβει ένα τέλος. Πώς το κακό δεν μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στην ανάγκη του ατόμου για αγάπη και ειρήνη.

ID #43712 | ημερομηνία: 2020-11-20
Theofania | 36 κριτικές

Υπέροχο

Το Ολοκαύτωμα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού... Συγκλονιστικό!

ID #25863 | ημερομηνία: 2020-07-22
Σωτηρία Μακρή | 171 κριτικές

Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς

Το ημερολόγιο ενός κοριτσιού που αναγκάστηκε από το Άουσβιτς να ταξιδέψει με την οικογένειά της έως της Βαρσοβία και από εκεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αν και δεν είναι αληθινή ιστορία, είναι πολύ θλιβερες οι κακουχίες που έζησαν κάτω από τη σκιά των ναζί, η αίσθηση του αποχωρισμου από τους γονείς είναι επίσης έντονη. Το βιβλίο μας μαθαίνει πως να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή παρα τις αντιξοότητες και στο τέλος του μας δίνει και μια δόση ιστορίας οπότε συνδυάζεται και το non fiction στοιχείο.

ID #20169 | ημερομηνία: 2020-07-14
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!

Οκτώβριος 1940. Η μικρή Ελίζα ζει στη Βιέννη με την οικογένειά της, όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί στη Βαρσοβία, όπου οι Ναζί απομονώνουν τους Εβραίους σε γκέτο. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Από τις σελίδες του ημερολογίου της περνούν στιγμές και γεγονότα της θηριωδίας που στιγμάτισε την ιστορία της ανθρωπότητας, όμως εκείνη θα αγωνιστεί να κρατήσει για πάντα ζωντανή την ελπίδα… Το ημερολόγιο ενός κοριτσιού που επέζησε από το Άουσβιτς είναι η ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μια χρήσιμη ανάγνωση της Ιστορίας και των τραγικών στιγμών της με την ελπίδα να μην επαναληφθούν.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λάθος αστέρι (23)
Green John
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία