Το μυστικό

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Lenoir Frédéric
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN 9789606055041
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #54676 | ημερομηνία: 2021-07-10
Δημήτρης Κώτσος | 127 κριτικές

Μία υπέροχη αλληγορική ιστορία

O Πιερ ζει με την μητέρα του Εμιλί σε ένα απλό και φτωχικό σπίτι. Οι ασχολίες τους είναι η γη και το μεγάλωμα των ζώων. Ο Πιερ είναι ένα γλυκό πλάσμα που αγαπάει την φύση και τα ζώα. Η μεγαλύτερη του απόλαυση είναι οι βόλτες και η επαφή του με τον φυσικό πλούτο. Η Εμιλί είναι μία θρησκευόμενη γυναίκα που αγαπάει πολύ το παιδί της καθώς έχει αναλάβει μόνη της την ανατροφή του. Τα δύο πρόσωπα της ιστορίας μας κρύβουν το καθένα του από ένα μυστικό.. Μία υπέροχη αλληγορική ιστορία που ασχολείται με την σχέση που έχει ο άνθρωπος με την φύση και τα ζώα. Θίγει με έξυπνο τρόπο το πως το χρήμα και η απόκτηση υλικών αγαθών μπορούν να αλλοιώσουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να απεκδυθούν την αλήθεια τους και να γίνουν σκληροί. Στο πρόσωπο του Πιερ ο αναγνώστης θα δει το πως θα ήταν η κοινωνία μας αν δεν ήμασταν τόσο υλιστές αλλά περισσότερο άνθρωποι με ενσυναίσθηση και αγάπη για τον πλησίον και την φύση. Αυτό που μας χαρίζεται καθημερινά και δεν χαιρόμαστε είναι και αυτό που μας απομακρύνει από το να ζήσουμε ευτυχισμένοι. Ζούμε μονίμως με το άγχος να αποκτήσουμε περισσότερα και ξεχνάμε να χαρούμε απλές στιγμές. Τα υπόλοιπα πρόσωπα της ιστορίας αντικατοπτρίζουν το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας μας που διακατέχεται από ωμότητα, σκληρότητα και βία. Αγάπησα πολύ αυτήν την ιστορία καθώς σε βάζει να σκεφτείς και να ανακαλύψεις τα κρυφά νοήματα που κρύβονται πίσω από τις ενέργειες των προσώπων. Αξίζει να διαβαστεί και να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας ή να το κάνετε δώρο στους φίλους σας. Καλή ανάγνωση.

ID #24441 | ημερομηνία: 2020-07-18
Μαρία Ίσσαρη | 782 κριτικές

Αλληγορικο μυθιστορημα

Ένα αλληγορικό βιβλίο για την άρρηκτη σχέση μας με τον κόσμο γύρω μας και τη δύναμη της αγάπης. Μια ιστορία για τις επιλογές και τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (129)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία