Η Παναγία των Παρισίων

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

9

Συγγραφέας Hugo Victor
Εκδόσεις Σμίλη
ISBN 9789607218964
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #60365 | ημερομηνία: 2021-11-28
Stasa Kookbook | 24 κριτικές

Αξίζει

Καταπληκτική γραφή, αρκετά φλύαρο στις λεπτομέρειες και τις περιγραφές, αλλά αριστουργηματικό στη διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων και των κανόνων που τις διέπουν. Αξίζει να διαβαστεί.

ID #57607 | ημερομηνία: 2021-09-05
Αναστάσιος Μ | 137 κριτικές

Βίκτωρ Ουγκό

Ένα βιβλίο που με κούρασε πολύ καθώς οι τόσες πολλές περιγραφές κουράζουν και σε αποσπούν από την υπόθεση. Υπάρχουν σημεία στο βιβλίο που είναι καταπληκτικά και σε συγκινούν ή άλλοτε σε εξοργίζουν . Η ιστορία είναι διαφορετική από το παραμύθι που όλοι γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει happy end μόνο θάνατος . Αν ήταν μικρότερο σε έκταση θα ήταν καταπληκτικό.

ID #56883 | ημερομηνία: 2021-08-27
Anastasia p | 3 κριτικές

Από τα καλύτερα βιβλία

Ένα πανέμορφο βιβλίο σταθμός στη κλασσικη λογοτέχνια.. σε κάποια σημεία είναι δύσκολο στο διάβασμα, αλλά αξίζει να διαβάσεις αυτές τις ιστορίες!

ID #27196 | ημερομηνία: 2020-07-26
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Από τα καλύτερα γοτθικά μυθιστορήματα

Αν και τρομέρα λεπτομερές, αποτελεί σίγουρα ένα από τα κορυφαία έργα όχι μόνο του Ουγκώ αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι περήφανοι τσιγγάνοι, η υποκρισία της Καθολικής εκκλησίας και των εκπροσώπων της και ο χλευασμός προς το διαφορετικό υπό τη σκιά της επιβλητικής Παναγίας των Παρισίων. Βιβλίο-ορόσημο.

ID #18474 | ημερομηνία: 2020-07-13
May Eve | 906 κριτικές

Γαλλικός Ρομαντισμός

Καλά ανεπτυγμένοι χαρακτήρες με βάθος, δραματικές σκηνές, εξαιρετική αφήγηση και στυλ γραφής από τον Victor Hugo. Κατά τη γνώμη μου, πολλές φορές πλατειάζει με τις λεπτομέρειες σε ορισμένα πράγματα και αυτό μπορεί να ξενίσει τον αναγνώστη.

ID #8790 | ημερομηνία: 2020-07-06
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Η Παναγία των Παρισίων

Κόσμημα στην κλασική λογοτεχνία!

ID #7451 | ημερομηνία: 2020-07-03
elpida st | 528 κριτικές

Αριστούργημα

Ένα μοναδικό λογοτεχνικό έργο που συγκινεί τον αναγνώστη και μένει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά του!

ID #3137 | ημερομηνία: 2020-06-08
προκόπης παναγόπουλος | 60 κριτικές

Η Παναγία της λογοτεχνίας

Η Παναγία των Παρισίων αποτελεί ένα μυθιστόρημα πλασμένο μέσα στο καλούπι της κλασσικής ρομαντική τραγωδίας, όπου η οικονομία του μύθου προωθείται και προβάλλεται μέσα από τα πρίσματα των αντιθέσεων, των αλληλοσυμπληρώσεων και της υπερρεαλιστικής πολυπλοκότητας που καταλήγει, όμως, να ταυτίζεται με την ειρωνική τυχαιότητα της πραγματικότητας. Έτσι, το μυθιστόρημα εισάγει και αναλύει χαρακτήρες απολύτως απαραίτητους και τις κάμψεις και ανακάμψεις της πλοκής τηρώντας με συνέπεια την προσήλωση στο κέντρο αν και η ματιά μπορεί να εκτρέπεται στην ιστορική περιφέρεια. Ως τίτλος «Η Παναγία των Παρισίων» συνιστά, κατά την κρίση μου, έναν από τους πιο εύστοχους τίτλους (ίσως και τον πιο εύστοχο) των μυθιστορημάτων που έχω ήδη διαβάσει. Και τούτο διότι συμπυκνώνει την υπόδειξη του συστήματος αναφοράς εκτύλιξης της μυθιστορηματικής υπόθεσης και την παραίνεση του συγγραφέα για την ανάγνωση των υποδόριων νοημάτων και ερμηνειών του έργου. Πρωταγωνιστές του έργου αναδεικνύονται ο Κλαύδιος Φρόλλος, ο Φοίβος ντε Σατωπέρ, ο Κουασιμόδος και η Εσμεράλδα. Περιφερειακά πρόσωπα εξυπηρετούν τη πλοκή προωθώντας την υπόθεση (όπως ο Ιωάννης Φρόλλος και ο Πέτρος Γκρεγκουάρ) ή/και νοηματοδοτώντας την ενεστώσα κατάσταση (όπως η Πασχαλιά η Πανωραία). Αναμφισβήτητα ως προς την ψυχογραφία υπερέχει το δίπολο των χαρακτήρων του Κλαύδιου και του Κουασιμόδου (θεμελιώδης αντίθεση της φιλοσοφίας του έργου), ενώ στον πυρήνα της συνοχής και ουσίας των γεγονότων, των κινήτρων και των συμπεριφορών, των επιλογών και των καταστάσεων ενθρονίζεται η Εσμεράλδα.

ID #424 | ημερομηνία: 2019-11-26
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Καταπληκτικό!!!

Ποιος δεν έχει διαβάσει την Παναγία των Παρισίων; ποιός δεν λάτρεψε την όμορφη Εσμεράλδα και ποιος δεν γοητεύτηκε από τον μοναδικό Κουασιμόδο. Κάποιοι των έβλεπαν ως τέρας... Ενα τέρας με την πιο τρυφερή ψυχή...που κάνεις δεν την είχε νιώθει. Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα όλων των εποχών.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία