Τζέην Έυρ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

4

Συγγραφέας Brontë Charlotte
Εκδόσεις Σμίλη
ISBN 9789607793058
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.com.cy, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #60361 | ημερομηνία: 2021-11-28
Stasa Kookbook | 24 κριτικές

Αυθεντική γραφή

Κλασική ρομαντικη λογοτεχνία, που ίσως να φαντάζει παλιομοδίτικη για τη σημερινή εποχή, όμως διατηρεί ατόφια την ένταση και τη δύναμη του συναισθήματος που τη διαπνέει. Διαβάζεται πάντα ευχάριστα και με νοσταλγία για την αυθεντικότητα της γραφής.

ID #60091 | ημερομηνία: 2021-10-13
ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΛΕΑ | 38 κριτικές

Το βιβλίο της παλιάς εποχής

Ο τρόπος γραφής μου άρεσε. Η συγγραφέας καταφέρνει να σου δημιουργήσει έντονες εικόνες. Η πλοκή ωστόσο, δεν μου άρεσε. Θεωρώ πως ορισμένοι από τους χαρακτήρες του έργου, δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην ιστορία, ενώ ο βασικός χαρακτήρας δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου ''Αναγνώστη'' :-)

ID #39034 | ημερομηνία: 2020-10-01
Άννα Λάζου | 41 κριτικές

Το κλασσικό που αγαπώ...

Το 1847 γίνεται η έκδοση του πρώτου βιβλίου της Σάρλοτ Μπροντέ, με τίτλο “Τζέυν Έυρ” στο οποίο παρακολουθούμε τη ζωή της ομώνυμης ηρωίδας, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση της, τα συνεχή εμπόδια που συνατά και τον έρωτα που τρέφει για τον κ. Ρότσεστερ. Το μυθιστόρημα αυτό, αποτελεί μία από τις βάσεις της Αγγλικής Λογοτεχνίας, μιας και το συγκεγκριμένο έργο προσεγγίζει θέματα πολύ πιο μπροστά από το χρόνο γραφής και γενιάς του. Κάποια από αυτά είναι η κοινωνική κριτική, η σεξουαλικότητα, το βάθος της θρησκείας και ο φεμινισμός. Η περιγραφή, η πλοκή, η εξέλιξη των χαρακτήρων, η αντιμετώπιση των περισσότερεων καταστάσεων για μένα είναι αξιοθαύμαστα. Σε μια εποχή που οι γυναίκες αναμενόταν να είναι μονάχα διακοσμητικά, χωρίς γνώμη, χωρίς ανάστημα .. η Σάρλοτ Μπροντέ δείχνει πως αρνείται να υποκύψει σε αυτές τις προσδοκίες.

ID #27436 | ημερομηνία: 2020-07-27
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ | 8 κριτικές

Ρομαντικό

Υπέροχο και ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Εξαιρετική γραφή και αφήγηση. Από τα ωραιότερα βιβλία που αξίζει να έχεις από την κλασική λογοτεχνία. Ρομαντικό και γλυκόπικρο.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία