Reviews

67

Followers

9

Following

7

Βιβλία

4

Reviews

67

Followers

9

Following

7

Αγαπημένα βιβλία

4

Reviews

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιάΚουραστικό

Εκτίμησα πολύ την έρευνα που έκανε ο συγγραφέας για να γράψει το βιβλίο, αλλά δυστυχώς η ουσία του μυθιστορήματος και ο ενθουσιασμός του αναγνώστη χάνονται μέσα στις εξαντλητικές ιστορικές λεπτομέρειες. Στο μεγαλύτερο μέρος του έχεις την εντύπωση ότι διαβάζεις βιβλίο ιστορίας ή εγκυκλοπαίδεια. Θα το πρότεινα μόνο σε έμπειρους αναγνώστες που ενδιαφέρονται συγκεκριμένα για την εξέλιξη του σοσιαλισμού-κομμουνισμού στη Ρωσία.

0

ConfiteorΑριστούργημα

Ο Αντριά από την παιδική του ηλικία μέχρι τη στιγμή που παθαίνει Αλτσχάιμερ προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του και με το γεγονός ότι η οικογενειακή περιουσία αποκτήθηκε με δόλιους τρόπους από τον πατέρα του. Ολόκληρο το μυθιστόρημα αποτελεί επιστολή ομολογίας προς την αγαπημένη του, με αφορμή την ιστορία ενός βιολιού Στοριόνι του 18ου αιώνα. Μέσα από τις σελίδες του αντιλαμβάνεται κανείς την αξία της φιλίας, του έρωτα, της οικογενειακής θαλπωρής, της ελευθερίας (σωματικής και πνευματικής). Είναι ένα δύσκολο βιβλίο που απαιτεί συγκέντρωση από τον αναγνώστη, καθώς ο τρόπος γραφής είναι πρωτότυπος και ασυνήθιστος.

0

1984Συγκλονιστικό

Είναι τρομακτικό το πόσο διορατικός ήταν ο Orwell πριν από 80 χρόνια. Αμέτρητες φράσεις του βιβλίου καρφώνονται στο μυαλό και ανατριχιάζουν τον αναγνώστη, όταν τις επεξεργάζεται. Πρέπει να διαβαστεί από όλους!

0

Η υπέροχη φίλη μουΑνεξήγητος ενθουσιασμός...

Δεν κατάλαβα προς τι ο τόσο μεγάλος ντόρος για τη συγκεκριμένη συγγραφέα. Βασανίστηκα για να το τελειώσω και δεν πρόκειται να διαβάσω τα επόμενα. Δεν υπάρχει καμιά μαγεία στη γραφή και το περιεχόμενο θα έλεγα ότι ανήκει στην εφηβική λογοτεχνία.

5

Ο εκατοντάχρονος που ανέβηκε στο αερόστατο και εξαφανίστηκεΑπίστευτα ανιαρό

Εκτός από τις δύο τελευταίες σελίδες, όπου ο εκατοντάχρονος στοχάζεται πάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την επιρροή των social media, δεν αξίζει τίποτα άλλο. Κουράζει, αναπαράγει στερεότυπα σε μεγάλο βαθμό και στηρίζεται σε ένα χιούμορ που εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω.

1

Το νήμαΓια όσους ζουν ή θέλουν να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη

Ξεκινώντας την ιστορία από την πυρκαγιά του 1917, η Χίσλοπ καταφέρνει να περιγράψει μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα. Από τους πρόσφυγες της Σμύρνης, τους Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, την περίοδο της δικτατορίας μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που συγκινεί και συναρπάζει. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η συγγραφέας δεν ψυχογραφεί επαρκώς τους χαρακτήρες ούτε εμβαθύνει ιδιαίτερα στα συναισθήματα, προφανώς επειδή θέλει να καλύψει σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας μέσα σε ένα μυθιστόρημα.

0

Η Παναγιά της θάλασσαςΥπέροχο

Ο Φαλκόνες καταφέρνει να παρουσιάσει στον αναγνώστη όλες τις πτυχές της ζωής στην μεσαιωνική Καταλονία και ειδικά στην Βαρκελώνη. Μέσα από περιπέτειες, δράματα και συγκινήσεις ψυχογραφεί άριστα τους χαρακτήρες αλλά και γενικότερα την εξαθλιωμένη κοινωνία της εποχής ακολουθώντας ιστορικά στοιχεία.

0

Ο βιβλιοπώλης του ΣελινούνταΦιλοσοφικό και αλληγορικό

Ένα μικρό, εύκολο βιβλίο, σχεδόν σε μορφή διηγήματος, στο οποίο διατυπώνεται μια υποθετική κατάσταση που εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα και στοχασμούς, όπως π.χ. ποιο θα ήταν το μέλλον της ανθρωπότητας ή ακόμα και μιας τοπικής κοινωνίας, εάν είχε αποσυνδεθεί εντελώς από το ιστορικό και γλωσσικό παρελθόν της; Οι λέξεις θα είχαν χάσει το νόημά τους και λόγω αδυναμίας έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, θα εξέλειπαν τα ίδια τα συναισθήματα και οι ιδέες.

0

Το εκκρεμές του ΦουκώΣυνωμοσιολογία και αποκρυφισμός

Ακόμα ένα τρομερά γοητευτικό αριστούργημα του Ουμπέρτο Έκο. Ωθεί τον αναγνώστη να διαβάσει ιστορία, να ψάξει πίσω από τα φαινόμενα. Ωστόσο, δεν απευθύνεται σε όλους, σε αρκετά σημεία γίνεται κουραστικό και φλύαρο και σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο να διαβαστεί όσο το Όνομα του Ρόδου.

0

Το λαμπρό φεγγάριΜαγευτικό

Η τριλογία της Λίαν Χερν (Η παγίδα των αηδονιών - Με το γρασίδι για προσκέφαλο - Το λαμπρό φεγγάρι) αποτελεί αριστούργημα, καθώς μυεί τον αναγνώστη σε μύθους της Ανατολής (Μύθοι των Οτόρι) και τον κάνει να θέλει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία ή τουλάχιστον να μάθει τα πάντα γι' αυτήν! Συνιστάται για εφήβους κάπως εξοικειωμένους με την ανάγνωση βιβλίων και για ενήλικες.

0

Νικηφόρος ΦωκάςΕξαιρετικό

Εξαιρετική τριλογία (Η Μαρούλα της Λήμνου - Νικηφόρος Φωκάς - Η Δοξανιώ) για εφήβους και μεγαλύτερους. Μεταφέρει τον αναγνώστη με πειστικό και ενδιαφέροντα τρόπο στην εποχή του Βυζαντίου. Αξίζει να το διαβάσουν μαθητές που διδάσκονται βυζαντινή ιστορία!

0

Η δίκηΑινιγματικό

Θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες σελίδες αναλύσεων για αυτό το βιβλίο. Δεν διαβάζεται εύκολα και είναι αρκετά κουραστικό, καταθλιπτικό και χαοτικό. Οι συμβολισμοί δεν είναι ξεκάθαροι. Κριτική για τη δικαιοσύνη; Κριτική για την κοινωνία και την υποκρισία που επικρατεί μέσα σε αυτήν; Σατιρική κριτική για την χαοτική γραφειοκρατία της εποχής; Ή περιγραφή του ατέρμονου εφιάλτη που ζει ο σημερινός άνθρωπος, ο οποίος τελικά καταλήγει ψυχικά νεκρός; Όπως και να έχουν τα πράγματα, η γραφή του Κάφκα είναι γοητευτική και αυτό το έργο επιβεβαιώνει ότι αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του.

0

Ένας άντραςΑριστούργημα

Εδώ η Φαλάτσι γράφει για τον άντρα της, τον Αλέξανδρο Παναγούλη, ο οποίος υπήρξε ένας ευφυέστατος και θαρραλέος άνθρωπος. Συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας (1968-74), κατά τη διάρκεια της οποίας φυλακίστηκε και υπέμεινε τα τρομερά βασανιστήρια. Δραπέτευσε, ξαναφυλακίστηκε σε ένα κελί όμοιο με τάφο, ενώ έγραφε ποιήματα για να ξεφεύγει. Αργότερα, ασχολήθηκε ενεργά και ουσιωδώς με την πολιτική, ως γνήσιος ιδεαλιστής. Τέλος, σκοτώθηκε σε "ατύχημα" με το αυτοκίνητο, αφού λίγες μέρες πριν είχε αποκαλύψει ότι κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα τη συνεργασία πολιτικών προσώπων με τη Χούντα. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτή τη μοναδική προσωπικότητα.

0

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδίΜέτριο

Οι λάτρεις του Χάρι Πότερ θα απογοητευτούν. Αυτό το βιβλίο μας δίνει το "τέλος" της ιστορίας, καθώς μας δείχνει πώς είναι οι ήρωες σε μεγαλύτερη ηλικία. Δεν μ'άρεσε. Θα προτιμούσα να έχει μείνει στο 7ο βιβλίο της σειράς και ο καθένας να φαντάζεται την ιδανική γι' αυτόν εξέλιξη της παρέας. Επίσης, η μορφή που είναι γραμμένο (σαν θεατρικό με διαλόγους) με ξένισε.

0

Το θεώρημα του παπαγάλουΥπέροχο

Υπέροχο και πολύ πρωτότυπο βιβλίο. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς μαθηματικά για να το διαβάσει.

0

Ο θείος Πέτρος και η εικασία του ΓκόλντμπαχΙδιοφυές

Άριστο! Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς μαθηματικά για να διαβάσει αυτό το αριστούργημα! Εξαιρετικό, πρωτότυπο, αγωνιώδες.

0

Η πρώτη λέξηΕξαιρετικό

Εξαιρετικό και πρωτότυπο!

0

The Casual VacancyΑδιάφορο

Η πρώτη απόπειρα της Ρόουλινγκ να γράψει "λογοτεχνία για μεγάλους". Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της Αγγλίας, όπου παρατηρούμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων (φανερές και κρυφές), οι οποίες δεν έχουν πάντα ευχάριστο τέλος. Πολύ μέτριο θα έλεγα.

0

Χωρίς οικογένειαΣυγκινητικό

Απ' όσο θυμάμαι, είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει και έκλαιγα. Σκληρό, συγκινητικό αλλά αληθινό. Για παιδιά Γυμνασίου και άνω.

0

Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματαΠολύ ωραίο

Πάντα θαύμαζα τη δύναμη και το μυαλό αυτού του ανθρώπου, ο οποίος σε όλη του τη ζωή υπήρξε αισιόδοξος τόσο για τον εαυτό του όσο και για το μέλλον της ανθρωπότητας. Εδώ δίνει σύντομες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα με ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο.

0

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι (Vintage)Βαρετό

Αδιάφορο, ανούσιο, με στοιχεία άρλεκιν (αρέσουν αυτά στη Μαντά γιατί είναι εύπεπτα).

0

Ο μικρός πρίγκιπαςΩραίο

Ωραίο αλλά μέχρι εκεί. Έχει αρκετούς συμβολισμούς που δεν νομίζω ότι μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τα παιδιά. Γενικά υπάρχουν πολύ καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία.

0

Το πιο γλυκό ψωμίΔιδακτικό

Εξαιρετικό βιβλίο, διδακτικό και εύληπτο για τα παιδιά.

0

Ο πειρατής της ΜονεμβασιάςΤέλειο

Όλα τα βιβλία του Αντωνάκη είναι τέλεια για παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν λογοτεχνία.

0

Στο Μυστρά με πανσέληνοΦανταστικό

Περιπετειώδες, διδακτικό και εικονογραφημένο. Ό,τι πρέπει για παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν λογοτεχνία.

0

Ε.Π.Πάρα πολύ καλό!

Ένα πολύ τρυφερό βιβλίο για τα μαθητικά χρόνια και τις φιλίες που δημιουργούνται στο σχολείο.

0

Τα δελφινάκια του ΑμβρακικούΣυγκινητικό

Εξαιρετικό, τρυφερό, συγκινητικό και διδακτικό.

0

Ο μικρός Αλκιβιάδης και οι ολυμπιακοί αγώνεςΠολύ καλό

Ο Νίκος Μουρατίδης γράφει εξαιρετικά παιδικά βιβλία!

0

Ο μεγάλος περίπατος του ΠέτρουΣταθερή αξία

Φανταστικό βιβλίο για παιδιά που περιγράφει τη ζωή στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα του 1940 μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού, του Πέτρου.

0

Έγκλημα στην αρχαία αγοράΔιαβάζεται σε μια μέρα

Καθηλωτικό! Πραγματεύεται την εξιχνίαση ενός εγκλήματος στην αρχαία Αθήνα και παρουσιάζει στον αναγνώστη μια όψη της αρχαίας αγοράς της πόλης που ποτέ δεν έχει φανταστεί. Νιώθω τυχερή που το ανακάλυψα στο Γυμνάσιο στα πλαίσια μιας εργασίας.

0

ΝινέτΚλασικό

Κλασικό βιβλίο για παιδιά (κορίτσια και αγόρια) που μυούνται σιγά σιγά στη λογοτεχνία.

0

Έξι εναντίον ενόςΥπέροχο

Ήταν το βιβλίο που είχα λιώσει στο διάβασμα όταν ήμουν στο Δημοτικό. Εξαιρετική πλοκή, με αρχαιολογικό περιεχόμενο, απολαυστικό και διδακτικό ταυτόχρονα!

0

Παραμύθι χωρίς όνομαΠρέπει να διαβαστεί

Ένα υπέροχο διδακτικό και διαχρονικό βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους από την Πηνελόπη Δέλτα.

0

Μέγας ΑλέξανδροςΕξαιρετικό

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Καζαντζάκη. Μια προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που όλοι οι Έλληνες από 10 ετών και άνω πρέπει να διαβάσουν.

0

Μέγας ΑλέξανδροςΕξαιρετικό

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Καζαντζάκη. Μια προσωπογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που όλοι οι Έλληνες από 10 ετών και άνω πρέπει να διαβάσουν.

0

Το όνειρο του πρωτομάστορα ΝικήταΦανταστικό

Ένα βιβλίο που πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσουν όλοι - μικροί και μεγάλοι. Διαχρονικό έως και σήμερα.

0

Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη...Καλό

Καλό βιβλίο, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

1

Η τελευταία μαύρη γάταΤέλειο

Αγαπημένος Ευγένιος Τριβιζάς! Εδώ γράφει για λίγο πιο μεγάλα παιδιά (10+) αλλά πάντα με την ευαισθησία και τον διδακτισμό που τον χαρακτηρίζει.

0

Άγγελοι και δαίμονεςΑγωνιώδες

Από τα πολύ καλά βιβλία του Dan Brown!

0

Κώδικας Da VinciΜε κομμένη την ανάσα

Το βιβλίο που εκτίναξε τη φήμη του Dan Brown είναι πραγματικά συγκλονιστικό και κλασικό πλέον. Αγωνία, εξέλιξη σε ρυθμούς θρίλερ και πολλά στοιχεία τέχνης και ιστορίας συνθέτουν ένα μυθιστόρημα αριστουργηματικό.

0

Το φάντασμα της όπεραςΕξαιρετικό

Ένα βιβλίο μυστηριώδες, τρομακτικό και ρομαντικό ταυτόχρονα. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η αγάπη δεν γνωρίζει όρια και προκαταλήψεις.

1

Το άρωμαΙδιοφυές

Από τα καλύτερα βιβλία της σύγχρονης εποχής! Ο Ζίσκιντ γράφει ένα θρίλερ με θεμέλια αρχαίας τραγωδίας, καθώς στο φινάλε υπερισχύει το αναπόδραστο της μοίρας.

1

Το άρωμαΙδιοφυές

Από τα καλύτερα βιβλία της σύγχρονης εποχής! Ο Ζίσκιντ γράφει ένα θρίλερ με θεμέλια αρχαίας τραγωδίας, καθώς στο φινάλε υπερισχύει το αναπόδραστο της μοίρας.

1

MiddlesexΕξαιρετικό

Ο Ευγενίδης εμπνέεται από τον Ερμαφρόδιτο των Μεταμορφώσεων του Οβιδίου, για να γράψει την ιστορία ενός ερμαφρόδιτου άνδρα στην Αμερική του 20ου αιώνα, τις υπαρξιακές του ανησυχίες, τις σχέσεις του με τους ανθρώπους αλλά και τον ρατσισμό που βιώνει προσπαθώντας να ανακαλύψει την ταυτότητά του.

0

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναιΚακό

Το μόνο που αξίζει σε αυτό το βιβλίο είναι ο τίτλος του.

0

ΣελάναΘα μπορούσε να είναι καλύτερο

Αυτό το βιβλίο είχε τόσο καλό υλικό, αφού πραγματεύεται την οικοδόμηση του Παρθενώνα. Όμως με απογοήτευσε, γιατί προσπαθούσε να μπει στην προσωπική (και συγκεκριμένα στην σεξουαλική) ζωή των αρχιτεκτόνων του, χωρίς να δημιουργεί κάποιο σασπένς ή κάποια ίντριγκα για τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της εποχής. Κάπως επιφανειακό θα έλεγα.

1

Ο αλχημιστήςΥπερεκτιμημένο

Αν και το διάβασα ως έφηβη, ποτέ δεν κατάλαβα την φήμη που ακολουθεί αυτό το βιβλίο. Απλό, εύκολο, με όχι ιδιαίτερα βαθιά νοήματα. Υπερεκτιμημένο θα έλεγα.

0

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιώνΚορυφαίο

Δεν γίνεται να διαβάσει κανείς αυτό το βιβλίο και, εκτός από τη δράση και την αγωνία, να μην εκτιμήσει την ευφυϊα του Τόλκιν, ο οποίος έπλασε έναν φανταστικό κόσμο από την αρχή με τόση λεπτομέρεια που συγκλονίζει.

0

Όταν έκλαψε ο ΝίτσεΦανταστικό

Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ.

0

Ο κόσμος της ΣοφίαςΔιδακτικό

Για εφήβους και για μεγάλους με φιλοσοφικές αναζητήσεις.

0

OriginΕξαιρετικό

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Dan Brown ανέβασε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Η έρευνα που κάνει ο συγγραφέας κάθε φορά, για να γράψει βιβλίο είναι απλά συναρπαστική. Στο συγκεκριμένο προκαλεί πολλά φιλοσοφικά ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και την εξέλιξη της ανρωπότητας.

0

InfernoΠολύ καλό

Ο Dan Brown ως συγγραφέας κάνει κάτι που λίγοι συγγραφείς μπορούν να κάνουν: προσφέρει δράση, γρήγορη εξέλιξη, plot twist, άφθονη γνώση για ιστορία και φιλοσοφικά ερωτήματα. Όλα ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικό.

0

Η μεταμόρφωσηΑλληγορικό

Η γραφή του Κάφκα είναι υποτονική, μελαγχολική και αλληγορική. Το βιβλίο δεν διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις, γιατί καταλαβαίνεις ότι κρύβονται πολλά νοήματα πίσω από τις λέξεις.

1

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (Επετειακή έκδοση)Ιδιοφυές

Αγαπημένο βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους. Η Ρόουλινγκ με ευφυέστατο τρόπο πλάθει έναν κόσμο μαγικό, όπου εκεί μέσα ο καθένας (είτε παιδιά είτε μεγάλοι) μπορεί να βρει τον εαυτό του, να ταυτιστεί και να ανακαλύψει κρυμμένα νοήματα.

0

Η φάρμα των ζώωνΔιαχρονικό

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει μεταφορικά την εικόνα της πολιτικής και της κοινωνίας μας και παραμένει διαχρονικό, υπενυμίζοντάς μας πως οι καιροί μπορεί να αλλάζουν αλλά οι άνρωποι όχι.

1

Ταξίδι στη ΒενετίαΑπαράδεκτο

Άρλεκιν με πολύ καλό μάρκετινγκ. Επαναλαμβανόμενες και μονότονες περιγραφές, καμιά πρωτοτυπία και το χειρότερο - αναπαραγωγή στερεοτύπων σε βαθμό αηδίας. Γάμος-προβλήματα-απατούν ο ένας τον άλλον-απογοήτευση-χωρισμός.

0

ΜπαουντολίνοΜαγικό

Ο Ουμπέρτο Έκο μας ταξιδεύει στην εποχή του Βυζαντίου, μέσα από τη ματιά του Μπαουντολίνο, ο οποίος αφηγείται συγκλονιστικά ιστορικά και φανταστικά γεγονότα τα οποία έζησε στον Νικήτα Χωνιάτη. Σε αρκετά σημεία γίνεται κουραστικό αλλά η αστείρευτη φαντασία και οι ιστορικές γνώσεις του συγγραφέα συνεπαίρνουν τον αναγνώστη.

0

Το κοιμητήριο της ΠράγαςΜυστηριώδες

Στο γνωστό μοτίβο γραφής του Ουμπέρτο Έκο και για το θέμα που τον καίει, δηλαδή την διαστρέβλωση της ιστορίας και των πραγματικών γεγονότων κατά την εποχή του Μεσαίωνα και λίγο αργότερα. Όχι όμως τόσο καλό όσο το Όνομα του Ρόδου.

0

Το όνομα του ρόδουΜοναδικό

Το καλύτερο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο! Βιβλίο-σταθμός για την παλαιογραφία και την σημειολογία. Όποιος ασχολείται με φιλολογικά θέματα δεν θα αρκεστεί να το διαβάσει μόνο μία φορά.

1

Ο αιχμάλωτος του ουρανούΘρίλερ

Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "Η σκιά του ανέμου", με πολύ έντονα υπερφυσικά στοιχεία και εξέλιξη σε ρυθμούς θρίλερ.

0

Το παιχνίδι του αγγέλουΠολύ καλό

Αρκετά καλό βιβλίο, συνέχεια του πρώτου βιβλίου της τριλογίας "Η σκιά του ανέμου".

1

Η σκιά του ανέμουΑτμοσφαιρικό και μυστηριακό

Εξαιρετικό βιβλίο, με αριστουργηματικά φτιαγμένη μυστηριακή ατμόσφαιρα και προσεκτικά τοποθετημένα υπερφυσικά στοιχεία. Το πρώτο βιβλίο μιας εξαιρετικής τριλογίας.

0

Τα δαιμόνιαΎμνος στην αγάπη

Ένα βιβλίο που εξυμνεί την αγάπη με υπερφυσικό τρόπο μέσα στους αιώνες. Ελπιδοφόρο, αισιόδοξο και ρομαντικό.

0

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέραςΕρωτική ιστορία

Δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς από τον Μαρκές, ειδικά όταν έχει διαβάσει το αριστούργημά του "Εκατό χρόνια μοναξιά". Επιφανειακό, σε αρκετές περιπτώσεις κουραστικό και με αναμενόμενο τέλος. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια πολύ ρομαντική ερωτική ιστορία.

1

Εκατό χρόνια μοναξιάΑριστούργημα

Λίγα βιβλία και λίγοι συγγραφείς καταφέρνουν να επιτύχουν τόσο αριστουργηματικά και γλαφυρά την καταγραφή της εξέλιξης μιας χώρας και του λαού της ταυτόχρονα. Είναι βιβλίο δύσκολο, χρειάζεται συγκέντρωση και υπομονή λόγω των λεπτομερειών που περιγράφει ο Μαρκές αλλά στο τέλος αποζημιώνει τον αναγνώστη με το παραπάνω.

0

ΕκκλησιαστήςΣυγκλονιστικό

Ένα βιβλίο που λέει αλήθειες περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στη Γερμανία την εποχή του Πολέμου των χωρικών στις αρχές του 16ου αιώνα και τον ρόλο της καθολικής εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης.

0

Η διαφάνεια του χρόνουΕπιφανειακό

Καμιά σχέση με την κουλτούρα που υποδηλώνει ο τίτλος του. Αφηγείται μια απλή αστυνομική ιστορία με ωραία μαγιά (κλοπή ενός αγάλματος της Παρθένου του 12ου αιώνα) που όμως δεν την εκμεταλλεύεται ο συγγραφέας για να δώσει στο βιβλίο αποκρυφιστικά στοιχεία και σασπένς. Ωστόσο παρουσιάζει με όμορφο τρόπο την σύγχρονη Κούβα.

0

Το πείραμαΑτμοσφαιρικό και καθηλωτικό

Πολύ καλό ψυχολογικό θρίλερ, με εξαιρετικό plot twist που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί.

0

Η θεραπείαΔιαβάζεται σε μια μέρα

Ωραίο βιβλίο θρίλερ, διαβάζεται μονορούφι, ιδανικό για το καλοκαίρι, όπως όλα τα βιβλία του Fitzek. Το τέλος κάπως τραβηγμένο, αλλά παρόλ' αυτά αρκετά καλό.

1