Reviews

43

Followers

0

Following

0

Βιβλία

82

Reviews

43

Followers

0

Following

0

Αγαπημένα βιβλία

82

Reviews

NostromoNostromo

Δύσκολο και απαιτητικό βιβλίο, με την έννοια ότι δεν αφηγείται μια περιπέτεια, με αγωνία, ανατροπές και σασπένς., δηλαδή ναι τα έχει και αυτά αλλά μαζί με αυτά και άλλα τόσα. Το βιβλίο παίζει σε πολλά επίπεδα: μια ιστοριογραφία της Αμερικής των ορυχείων & του χρυσού, με ανθρώπους, σκληροτράχυλους, μαθημένους να βρίσκονται σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της περιουσίας τους και της ίδιας τους τη ζωή. Δεν είναι από τα βιβλία που θα ταυτιστείς με έναν χαρακτήρα. Εκτός από τον Νοστρόμο, πλήθος άλλων χαρακτήρων εμφανίζονται και όλους τους σημαντικοί και απαραίτητοι.

0

Κάτω από τον τροχόΠαιδική ηλικία

Ένα μικρό αγόρι που διαφέρει από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του και οι μεγάλοι το ξεχωρίζουν και σηκώνουν υψηλά το επίπεδο των απαιτήσεων τους. Ένα παιδί που πασχίζει να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλουν οι άλλοι: ο πατέρας του, οι καθηγητές. Ομως κάτι σπάει μέσα του και πλέον είναι ένας ξένος ανάμεσα στους άλλους, δεν υπάρχει κανείς άλλος να απαλύνει τον πόνο και την μοναξιά του. Το βιβλίο ανήκει στο πρώιμο έργο του Εσσε και είναι κάτι σαν καταγγελία στο αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα. Παρόλα αυτά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

0

Η κυρία με το σκυλάκι και άλλα διηγήματαΕξαιρετικό!

Ένα σύντομο αλλά περιεκτικό διήγημα. Το διαβάζεις και βυθίζεσαι στην ιστορία του ζευγαριού και διαβάζοντας το, παρασυρεσαι στην γραφή του Τσέχωφ και αυτο έχει κάτι το μαγικό. Το πρώτο βιβλίο του που διάβασα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

0

Συλλέκτης αυτογράφωνΣυλλέκτης αυτογράφων

Όταν ο συγγραφέας προσπαθεί πάρα πολύ να γράψει πολύπλοκα, πολύ μοντέρνα, το αποτέλεσμα είναι (πάντα) σε βάρος του βιβλίου γιατί μοιάζει υποκριτικό και ψεύτικο. Τουλάχιστον αυτό εγώ αισθάνθηκα για αυτό και το παράτησα στην μέση (και πραγματικά προσπάθησα πολύ για να φτάσω ως εκει και να αποδεχτώ ότι είναι αδύνατη η συνέχιση του).

0

Οτέλ ΚονσταντίνιγεΑδιάφορο

Βρίσκεται στην λίστα με τα παρατημένα βιβλία μου. Άντεξα να το διαβάσω ως κάποιες σελίδες. Ο τρόπος γραφής του δεν βρίσκεται καθόλου κοντά στα γούστα μου. Το να γράψεις ένα βιβλίο για να στηλιτεύσεις και αποδομήσεις την εξουσία δεν αρκεί (για μένα), άλλωστε αυτό είναι εύκολο, το κάνουμε όλοι μας. Όταν διαβάζω για αυτά τα θέματα, θέλω κάτι άλλο, θέλω μια άλλη οπτική παρουσίαση. Πραγματικά, βρήκα κάπως ενοχλητική την απουσία αντικειμενικότητας από τον συγγραφέα.

0

Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουνΣύντομο αλλά δυνατό

Πραγματικά μοιάζει απίστευτο ότι ένα βιβλίο με μόλις 32 σελίδες καταφέρνει να κερδίσει πλήρως το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Και όχι μόνο δηλαδή, αφού περιλαμβάνει και μια ανατροπή!

0

Το μάταιο χθεςΤο μάταιο χθες

Φοιτητές εναντίον Φράνκο:μια άνιση μάχη, όπως κάθε μάχη απέναντι σε μια εξουσία, που μέσα από τον απολυταρχισμό και την βία, μπορεί να ελέχθει και κατευθύνει την πολιτική της, απρόσκοπτα, υπό τον μανδύα του πατριωτισμού και της ασφάλειας. Αυτό που διαφοροποεί το βιβλίο, από τα υπόλοιπα με κοινό θέμα είναι ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται να παραδόσει ένα ακόμα μάθημα περί ιστορίας αλλά να δείξει ότι η ιστορία μπορεί να διαβάζεται και να χρησιμοποείται με πολλούς τρόπους αλλα αυτό που πρέπει να μείνει είναι η δύναμη της αλήθειας και όχι η αλλοίωση και η αποδυνάμωσή της. Γιατί η αποδοχή της ιστορίας έχει και κάποια όρια και ποτέ δεν κλείνει, ακόμα και όταν η κεντρική αιτία φεύγει απο το προσκήνιο. Οι συνέπειες πάντα μένουν και πρέπει να αντιμετωπίζονται.

0

Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίαςΤο σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας

Το βιβλίο χωρίζεται σε 2 μέρη: α) στην φυσιογνωμία του Ντουρούτι και β) στον αγώνα του ίδιου και των συντρόφων του ενάντι στις απολυταρχικές δυνάμεις του Φράνκου. Μια μικρή δύναμη, χωρίς οικονομικούς πόρους αλλά και χωρίς προηγούμενη γνώση, ξεκινά έναν αγώνα για την προστασία των εργατών και εξελίσσεται σε μια δύναμη αντίστασης κατά των φρανικικών, που όμως έχει και ένα τέλος. Γέννησε την ελπίδα αλλά δυστυχώς έσβησε υπό το βάρος των περιορισμένων μέσων και της αδυναμίας ουσιαστικής συνεργασίας με άλλες δυνάμεις για την δημιουργία ενός κοινού μέτωπου για την αντιμετώπιση του Φράνκου και των οπαδών τους.

0

Η συγκέντρωσηΗ συγκέντρωση

Αφορμή για την συγκέντρωση είναι η κηδεία ενός εκ των αδερφών, μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας έχουν απομακρυνθεί μεταξύ τους. Στην ουσία γίνεται αποδόμηση των οικογενειακών σχέσεων και παράλληλα μια κριτική στην υλιστική διάσταση της κοινωνίας. Βέβαια όλο αυτό δίνεται αποσμασματικά, με εικόνες απο το παρελθόν να εναλλάσεται με τα τωρινά τρεχούμενα. Για μένα, αυτό το βιβλίο δεν ταίραξε στα αναγνωστικά μου γούστα, αλλά θα ήθελα να διαβάσω και κάποιο άλλο της βιβλίο κάποια στιγμή.

0

Ο ΓαργαντούαςΗ καλύτερη περιπέτεια

Ο κόσμος του Γαργαντούα είναι γεμάτος με περιπέτειες, μηχανοραφίες, πολέμους, φαγοπότια. Πολύ το διασκέδασα και το βρήκα και πολύ συγκινητικο μάλιστα. (Δεν το διάβασα σε αυτήν την έκδοση)

0

Αιθιοπικά ή Τα περί Θεαγένην και ΧαρίκλειανΕπικό Ταξίδι

Τα Αιθιοπικά είναι γραμμένα στο πνεύμα των ομηρικών επών. Ένα νεαρό ζευγάρι που ερωτεύεται και περνά μια σειρά από κακουχίες, μέχρι τελικά ο ερωτάς τους να δικαιωθεί και να έχει το ευτυχές τέλος. Στο μεταξύ, η ανάγνωση αποτελεί και μια πραγματεία για την ζωή, από την εξουσία και διαφθορά μέχρι την αγάπη και την καλοσύνη. Παρόλο που μου άρεσε, με κούρασε κιόλας αρκετά, οι συνεχείς παρεμβολές, κάποιες υπερβολές στην εξήγηση των καταστάσεων με έκαναν να θέλω να προσπεράσω κάποιες σελίδες. Αυτό που προσπέρασα ήταν η εισαγωγή, η οποία ήταν μια εκτεταμένη περίληψη της ιστορίας, μαζί με κάποιες, ακαδημαικού τύπου, λεπτομέρειες για την ιστορία του βιβλίου και του συγγραφέα του.

0

Ο Ρένος στην Όπερα (Μουσικό βιβλίο)Απίθανο

Απίστευτο βιβλίο, από την εικονογράφηση μέχρι την μουσική. Όλη η σειρά είναι αξιόλογη αλλά το συγκεκριμένο έγινε το αγαπημένο μου. Ειναι η καλύτερη επιλογή για την εξάσκηση της παρατηρητικότητας και εξερεύνησης, παράλληλα με την ψυχαγώγηση ενός μικρού παιδιού.

0

ΑνάποδαΕξαιρετικό

Απολαυστικό. Ο μπόμπιρας, ηλικίας 2 ετών, το λάτρεψε και μέχρι σήμερα το έχει πιάσει στα χεράκια του άπειρες φορές. Μια ιστορία διδακτική χωρίς όμως να αγγίζει τις υπερβολές και μια εικονογράφηση, πρωτοτυπη και δημιουργική. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

0

Η μεταμόρφωσηΠρόβλημα με την Μεταμόρφωση!

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι προκατειλημμένη στις κατσαρίδες. Όσο προχωρούσε η μεταμόρφωση και τα χαρακτηριστικά γινόντουσαν εικόνες στο μυαλό μου, τόσο με απωθούσε η ιδέα του βιβλίου. Μετά από όλα αυτά, αυτό το βιβλίο πρέπει να ξαναδιαβαστεί, έτσι να δοθεί η πρέπουσα σημασία που σίγουρα του αξίζει.

0

Φάμπρικα απατεώνωνΠεριπέτεια στην Κούβα!

Η φάμπρικα απατεώνων βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον Χεμινγουει. Συνήθως αποφεύγω να διαβάζω βιβλία μυθιστορίας που πρωταγωνιστούν υπαρκτά πρόσωπα και αυτό το βιβλίο το πήρα απλά και μόνο γιατί έπρεπε να κλείσω μια παραγγελία. Και τελικά μου άρεσε πολύ! Στα θετικά του: 1) η πολύ καλή γραφή, το λεξιλόγιο δεν εξαντλείται σε μια δυο τετριμμένες προτάσεις και 2) η αναβίωση της εποχής της παντοδυναμίας του Χούβερ εν μέσω της γερμανικής λαίλαπας, διαβάζοντας το έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα που διαδραμάτισαν , θετικό ή/και αρνητικό ρόλο στο ιστορικό γίγνεσθαι. Δυστυχώς το τέλος με απογοοήτευσε πολύ γιατί έκλεισε συντηρητικά, πέφτοντας στην παγίδα των κλισέ.

0

Ο δολοφόνος μέσα μουΗ άλλη πλευρά

Πολύ ωραίο βιβλίο, το οποίο δεν γίνεται στιγμή κουραστικό. Ο συγγραφέας είναι ακριβής στις περιγραφές του, τίποτα δεν είναι περιττό. Εδώ διαβάζουμε για έναν δολοφόνο, ο οποίος έχει χτίσει ένα προφίλ ενός ήσυχου και καλόβουλου αστυνομικού, αγαπητού σε όλους. Πίσω από αυτο το υπολογισμένο προσωπείο κρύβεται ένα πρόσωπο επικύνδυνο, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ο συγγραφέας αν και δίνει το περίγραμμα αυτής της εγκληματικής φιγούρας (με αναφορά σε κάποιο παιδικό τραύμα) νομίζω ότι δεν ενδιαφέρεται να δώσει εξηγήσεις για το γιατί έγινε δολοφόνος.

0

Εκτός ελέγχουΗ άλλη πλευρά

Σαν υπόθεση δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις που πάει το πράγμα. Αλλά η ουσία του συγκεκριμένου βιβλίου δεν είναι η αποκάλυψη του/ων ενόχου/ων αλλά το κίνητρο. Πυρήνας του βιβλίου είναι οι σχέσεις των γονιών και των παιδιών τους. Πρόκειται για οικογένειες που κατέχουν υψηλές θέσεις και αντίστοιχες αμοιβές. Η κριτκή ματιά του Μπάλαρντ είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του βιβλίου.

0

North and SouthΒοράς και Νότος

Πολύ ωραίο και απολαυστικό βιβλίο. Η κεντρική ηρωίδα, η Μάργκαρετ, καλείται να αλλάξει την ζωή της μέσα σε λίγες μέρες, λαμβάνοντας μια σειρά από αποφάσεις τόσο για την ίδια όσο και για όλη την οικογένεια της. Γεγονός καθόλου αυτονόητο αν σκεφτούμε ότι γράφτηκε το 1855. Η Μαργκαρετ εχει μια δυνατή προσωπικότητα, με δική της προσωπική κρίση, έτοιμη να πεί την γνώμη της, χωρίς να "χαιδεύει" τα αυτιά κανενός. Δεν συμβιβάζεται με την θέση και την εικόνα της γυναίκας της εποχής της. Ο Θόρτον είναι ένας επιτυχημένος εργοστασιάρχης, με καινοτόμες ιδέες για την επιχείρηση του. Αυτοί οι δύο αντιπροσωπεύουν τον Βορά και Νότο, τις αντιθέσεις και τις προκαταλήψεις που κάθε πλευρά έχει.

0

Η σονάτα του ΚρόυτσερΈνας άλλος Τολστόυ

Μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από το συγκεκριμένο βιβλίο. Με έκανε να αναρωτιέμου που πήγε ο συγγραφέας του Πόλεμου & Ειρήνης και της Αννα Καρένινα. Μου φάνηκε σαν ένα φλύαρο λογύδριο γεμάτο με ηθικολογίες, στην ουσία ένα παραλήρημα ενός άντρα που σκότωσε την σύζυγο του από τη ζήλεια του.

0

Το μαύρο ΑλγέριΣύντομη ιστορία της Αλγερίας

Περισσότερο από μια αστυνομική υπόθεση, είναι μια αφήγηση της ιστορίας της Αλγερίας σε σχέση με την Γαλλία. Η ιστορία χρονικά τοποθετείται στην περίοδο που η Αλγερία επρόκειτο να αποκτήσει την ανεξαρτησία της από την Γαλλία. Όπως είναι φυσικό αυτό δημιούργησε ταραχές τόσο στην Αλγερία όσο και στην Γαλλία ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριζαν την ανεξαρτησία και σε αυτους που ήθελαν την Γαλλία διατηρήσει την παρουσία της στα πολιτικά τεκταινόμενα της Αλγερίας. Ακολουθούν δυο ακόμα μέρη, τα οποία για μένα δεν κράτησαν το ενδιαφέρον όσο το συγκεκριμένο. Μιας και πήρα και τα τρία μαζί, τελικά θα προτιμούσα να είχα πάρει μόνο το πρώτο μέρος. Και αυτό θα συνιστούσα: πρώτα διαβάζεις το πρώτο βιβλίο, βλέπεις αν σου ταιριάζει και μετά αποφασίζεις αν θα προχωρήσεις στα υπόλοιπα, άλλωστε οι ιστορίες δεν συνδέονται.

0

ΒιβλίοΤο βιβλίο....

Αν ο σκοπός του βιβλίου ήταν να εκνευρίσει τον αναγνώστη, τότε αυτό το πέτυχε 100%. Είναι πραγματικά από τα βιβλία που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως γίνεται να πήραν την έγκριση να εκδοθούν. Ή ακόμα να αναρωτίεσαι πως γίνεται να αρέσει κιόλας σε κάποιον....Όσο το διάβαζα τόσο σκεφτόμουν τους 451 βαθμούς fahrenheit.....Δεν θα το συνιστούσα ακόμα και αν ήταν το τελευταίο βιβλίο στον κόσμο

0

Οι καταρράκτεςΈγκλημα στο Εδιμβούργο

Πρώτη γνωρισμία με τον Ρέμπους. Διαβάζοντας το μου μετέδωσε την θέληση όχι μονο να ταξιδέψω στο Εδιμβούργο αλλά και να επισκεφτώ το Oxford Bar. Ο Ρέμπους είναι ένας απροσάρμοστος ντετέκτιβ που ακολουθεί τις δικές του μεθόδους, πράγμα που τον οδηγεί πολλές φορές σε αντιπαραθέσεις με τους συναδέλφους του. Επίσης, ο Ρέμπους είναι δυνατός γνώστης περί της μουσικής και ένας εξαιρετικός ξεναγός του Εδιμβούργου. Μου άρεσε και εκτίμησα το γεγονός ότι οι υποθέσεις στέκονται ρεαλιστικά, ο Ρέμπους δεν διαθέτει κάποια υπερφυσική δύναμη και όλα τα κομμάτια της αφήγησης δένουν μεταξύ τους χωρίς να γίνονται κουραστικά.

0

Ο ταλαντούχος κύριος ΡίπλεϊΤο παιχνίδι ενός

Η Χαισμιφ παραδίνει μια αψεγιάδαστη ψυχογραφηση ενός χαρακτήρα παραβατικού, άκρως συνειδητοποιημένου ως προς τις επιλογές του. Η ψυχρή, άνευ κριτικής διάθεσης, γραφή της Χαισμιθ προσφέρει μια σχεδόν "κλινική' περιγραφή χαρακτήρων που κινούνται με άνεση στο χώρο του εγκλήματος και παράλληλα αποτελούν ενεργό μέλος στον κοινωνικό τους περίγυρο. Όλη η πενταλογία πρόκειται για μια αριστουργηματικη διήγηση μιας προσωπικότητας που γοητεύει, ακόμα και όταν αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπικώς ορθό να συμβαίνει.

0

Τι ωραίο πλιάτσικο!Τι ωραίο πλιάτσικο

Το καυστικό, βρετανικό χιούμορ του Κόου δίνει ένα απολαυστικό τόνο στην ροή του βιβλίου, όπως επίσης και η περιγραφή της οικογένειας Γουίνσο. Η πολιτική διάσταση της παρουσίας της οικογένειας αυτής δίνει την ευκαιρία στον Κόου να παρουσιάσει την δική του κριτική ενάντια σε ένα σύστημα, επικέντρωμένο στο κέρδος, στο ισοσκελισμό των προυπολογισμών, αγνοώντας τους ανθρώπους.

0

Αδελφοί ΚαραμαζόφΑριστούργημα

Πρόκειται για ένα υποβλητικό βιβλίο που θέτει μια σειρά από θέματα για τον άνθρωπο, την δικαιοσύνη και την θρησκεία. Είναι πολλά βιβλία σε ένα. Διαβάζοντας το αντιλαμβάνεσαι ότι λαμβάνεις μέρος σε μια αναγνωστική εμπειρία στην οποία θα ανατρέχεις συχνά. Αν θα έπρεπε να σημειώσω 3 πράγματα που μου έμειναν χαραγμένα είναι: 1) ο ιεροεξεταστής και η αντιπαράθεσή του με τον Χριστό, 2) η διήγηση της ζωής του γέροντα Ζώσιμα και 3) οι αγορεύσεις στην δίκη του Μιτία.

0

Καραβοφάναρο στο Μαύρο ΝερόΑνθρώπινο

Με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός, μια οικογένεια, τα μέλη της οποίας έχουν απομακρυνθεί μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρο, καλείται να συνεργαστεί για να το αντιμετωπίσει. Είναι ακριβώς η ικανότητα του Colbin, η οποία εξασφαλίζει ότι η υπόθεση θα υπερβεί όλους τους κινδύνους του εύκολου συναισθηματισμού. Όσο ανθρώπινο και συγκινητικό και αν είναι το θέμα του βιβλίου, οι ήρωες του δεν ζητάνε τον οίκτο μας. Ακόμα, η οπτική του τοπίου συμβάλει και αυτή με την σειρά της στην ανάδειξη της τραγικότητας της ανθρώπινης παρουσίας. Ό,τι περιγράφεται μοιάζει τόσο αληθινό, αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή.

0

ΑγάπηΠου είναι η Αγάπη;

Αν και καλογραμμένο, εμένα με κούρασε. Η ιστορία έχει να κάνει με τις πολύπλοκές σχέσεις χαρακτήρων, δύσκολων που αποφεύγουν να συνεργάζονται μεταξύ τους γιατί αισθάνονται ότι οι διαφορές που έχουν, είναι μεγαλύτερες από τα κοινά που μπορεί να μοιράζονται.

0

Έθιμα ταφήςΑριστούργημα

Σε ένα σκληρό περιβάλλον, μέσα απο δύσκολες συνθήκες επιβίωσης βρίσκεται η Άγκνες, τιμωρημένη με μια ιδιότυπη μέθοδο εγκλεισμού. Σαν αντικατοπτρισμό του περιβάλλοντος που ζει, η Άγκες αφηγείται την ιστορία της, μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα, που πότε δεν πέφτει στον εύκολο συναισθηματισμό. Νιώθεις τον πόνο της, τις δυνάμεις που πρέπει να καταβάλλει κάθε φορά για να συνεχίσει να αφηγείται την ιστορία της όσο πιο αντικείμενα γίνεται.

0

Ο ΣτόουνερΥπέροχο

Υπέροχο και βαθιά ανθρώπινο. Ο Στόυνερ είναι ένας χαρακτήρας, χαμηλών τόνων, ο οποίος αποδέχεται τις ήττες του χωρίς να διεκδικει την δικαίωσή του ακόμα και όταν αδικείται, κάτι που ενδέχεται κάποιους να ξενίσει, όμως αυτό ξεπερνιέται γιατί ο Στόυνερ δεν ζητά τον οίκτο μας.

0

Ο υπέροχος ΓκάτσμπυΣυγκλονιστικό

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο, το οποίο διαθέτει γρήγορους ρυθμούς και το οποίο καταφέρνει να προσφέρει μια ζωντανή αναπαράσταση της δεκαετίας '20. Διαβάζοντας το, παρασύρεσαι από το κλίμα της εποχής και από την περιέργεια για το που θα καταλήξει ο έρωτας ανάμεσα στον Γκάτσμπυ και την Ντέιζι, τελικά, δεν μπορείς παρά να συγκινηθείς από το ανεκπλήρωτο και την ματαίωση.

0

Άννα ΚαρένιναΑριστούργημα

Ένα βιβλίο που τα έχει όλα. Μια ερωτική ιστορία που ξεφεύγει από τις συνήθεις κοινοτυπίες και ευκολίες. Ο σκοπός δεν είναι η πρόσκαιρη αναγνωστική ικανοποίηση. Οι χαρακτήρες είναι τόσο δουλεμένοι που αντιμετωπίζονται ως υπαρκτά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο και αψυχολόγητο. Η μετάβαση από την μια κατάσταση στην άλλη δικαιολογείται. Το βιβλίο είναι μια ολόκληρη ζωή, ανθρώπων με πάθη & ελλατώματα. Για αυτό δεν είναι απλά μια ερωτική ιστορία, είναι μια πλήρη αναγνωστική εμπειρία.

0

Ο παλαιοβιβλιοπώλης Μέντελ. H αόρατη συλλογή2 συγκινητικές ιστορίες

Δύο μικρές, ιστορίες για ανθρώπους που διατηρούν, με ένα συγκινητικό και τρυφερό τρόπο, το πάθος τους, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ή μάλλον αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Ένα βιβλίο γεμάτο με συναισθήματα, τόσο που αδυνατείς να σκεφτείς ότι πρόκεται για ανθρώπους γραφικούς, αντίθετα τους θαυμάζεις και αναρωτιέσαι που μπορεί κρύβεται αυτός ο ενθουσιασμός. Ο ίδιος, ο Τσβαίχ τους αναπαραστά με σεβασμό και αγάπη, άλλωστε και ο ίδιος είχε υπάρξει συλλέκτης αυτογράφων και γνωρίζει εκ των έσω αυτό το μεράκι τους.

0

Το νησίΤο νησί

Ένα καλογραμμένο βιβλίο, με μια δυνατή ιστορία. Αλλά σίγουρα όχι το αριστούργημα των κριτικών. Σίγουρα είναι ποιοτικότερο από κάποια άλλα του είδους αλλά ως εκεί. Ένα βιβλίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστούργημα απλά και μόνο επείδη συγκρίνεται με τα υπόλοιπα.

0

Ο γέρος και η θάλασσαΜάχη ζωής

Ο γέρος και η θάλασσα είναι μια ιστορία αναμέτρησης των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων ενός γέροντα ψαρά με την ανάγκη για μια ψαριά, απαραίτητη τόσο για την επιβίωση του αλλά όσο και για να διώξει από πάνω του την ρετσινιά του γκαντέμη. Ξεφεύγοντας από το πλαίσιο ψαράς-θάλασσα, το βιβλίο λέει κάτι περισσότερο για την ίδια την ζωή , για μας τους ίδιους, που δεν διαφέρουμε και τόσο από το ψαρά. Κάθε μέρα της ζωής μας ξεκινάμε και μια νέα πορεία για την επιβίωση μας.

0

David CopperfieldΑριστούργημα

Το πιο αγαπημένο βιβλίο του Ντίκενς που έχω διαβάσει. Απίστευτα τρυφερό και συγκινητικό. Η γραφή του Ντίκενς αποτελεί την απόλυτη εγγύηση ότι η ιστορία δεν θα είναι ένα μελόδραμα. Ό,τι γράφει σχεδόν γίνεται βιωματικό, δεν γίνεται να μην συμπάσχεις με τους ήρωες τους και να μην θέλεις την δικαίωση τους και την ευτυχία τους.

0

Στην καρδιά της θάλασσαςΕξαιρετικό

Η πραγματική ιστορία που ενέπνευσε τον Melville να γράψει τον Μόμπι Ντικ. Εξαιρετική αφήγηση, με χρήσιμες πληροφορίες για την φαλαινοθηρία, για το νησί Ναντάκετ της Μασσαχουσέτης, σημαντικό μέρος στο κυνήγι των φαλαινων, χωρίς όμως να γίνεται κουραστικη. Μπορεί να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και οι χαρακτήρες να είναι υπαρκτά πρόσωπα αλλά διαβάζεται άνετα από όλους, είτε ενδιαφέρονται για την φαλαινοθηρί είτε όχι.

0

ΤρυποκάρυδοςΜια απίθανη αγάπη ..όντως

Δεν μπορώ να πω ότι μου ταίριαξε το στυλ γραφής του Ρόμπινς. Το βρήκα χαοτικό, δεν μπόρεσα να συνδεθώ και να κατανοήσω το τελικό σκοπό του βιβλίου. Μου άρεσε το "φιλοσοφικό'' σκέλος, εντυπωσιάστηκα από τις απόψεις και ιδέες του αλλά ως εκεί. Δεν θα αναζητήσω άμεσα να διαβάσω κάποιο άλλο δικό του.

0

Υπερηφάνεια και προκατάληψηΕξαιρετικό!

Ένα απολαυστικό ταξίδι στην βικτωριανή εποχή. Γονείς που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις 4 κόρες τους και κόρες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις και το σθένος τους για να αντιμετωπίσουν τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από το κοινωνικό στάτους τους ως γυναίκες. Παρεξηγήσεις, σκανδαλιές, δεξιώσεις & χοροί και ένας αργός έρωτας που ξεκινάει μέσα από τις παρανοήσεις και την υπερβολική υπερηφάνεια. Παρόλο που εντάσσεται στα ρομαντικά αναγνώσματα, δεν είναι μια τυπική ιστορία έρωτα και αγάπης, είναι η σύνθεση και αναπαράστασης της βικτωριανής ηθικής, των εκπροσώπων της, που το κάνει κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα βιβλία του είδου του.

0

Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις ΓουίντερΗ άλλη πλευρά!

Όλη η τριλογία της Γλασκώβης είναι ένα απολαυστικό αστυνομικό ανάγνωσμα. Εδώ, πρωταγωνιστές είναι οι εκτελεστές και κάθε είδους μαφιόζοι. Η γραφή είναι σύντομη, περιεκτική, χωρίς τρικ και γραφικές επινοήσεις.

0

Ο Δον ΚιχώτηςΈπος

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο. Πως να μην αγαπήσεις τον Δον Κιχώτη, πως να μην συμπαθήσεις τον Σαντσο. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι απλά ένα βιβλίο περιπέτειας, διαθέτει χιούμορ, χαρακτήρες, πλοκή. Βιβλίο που θέλω να το έχω σε όλες τις εκδόσεις.

0

Μόμπι Ντικ ή Η ΦάλαιναΑριστούργημα

Πρόκειται για ένα απίστευτο βιβλίο, διαβάζοντας το δεν μπορούσα να μην σκέφτομαι ότι ο Herman Melville θα πρέπει να ήταν μια διάνοια. Οι γνώσεις και η ακρίβεια του στις περιγραφές φαντάζουν ανεξάντλητες και εις βάθος. Η μάχη ανάμεσα στον καπετάνιο Αχααβ και της φάλαινας, πέρα από την διάσταση της φυσικής και σωματικής αναπαράστασης διαθέτει και κάμποσες φιλοσοφικές προεκτάσεις. Γενικά είναι ένα βιβλίο που χρήζει περισσότεραπό μια αναγνώσεων.

0

ΣανταράμΣυναρπαστικό

Όταν το αγόρασα δεν γνώριζα τιποτα απολύτως για το βιβλίο, αυτό που μου κέντρισε την προσοχή ήταν ότι ο Τζ.Ντεπ είχε αγοράσει τα δικαιώματα του. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από οταν το διάβασα, ακόμα θυμάμαι ότι από τις πρώτες σελίδες βυθίστηκα στην ιστορία του και ήξερα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα κατέχει μοναδική θέση στα αναγνωσματά μου.

0

Ανεμοδαρμένα ύψηΣυγκλονιστικό!

Το έχω ήδη διαβάσει 2 φορές και σκοπεύω να το διαβάζω για όσο πάει. Είναι τόσο υποβλητικό που βυθίζεσαι μέσα στην ατμόσφαιρά του και στους χαρακτήρες του. Με καμία δύναμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα μου!

0